Overslaan en naar de inhoud gaan

Zondag 27 oktober: Grenzeloos gesprek: Feminisme voor de 99%

20 October 2019

Vorige maand verscheen de Nederlandse vertaling van Feminisme voor de 99%. Voor Grenzeloos reden om op de eerste bijeenkomst in een serie ‘Grenzeloos gesprekken’ op 27 oktober dit manifest centraal te stellen. Het manifest Feminisme voor de 99% is inmiddels in meer dan 20 talen vertaald. Het verwerpt het liberale feminisme van de 1%, dat gericht is op doorbreken van het glazen plafond voor een beperkte groep (voornamelijk witte hetero) vrouwen en pleit voor een feminisme dat aan de kant van de meerderheid van de vrouwen staat: arbeidsters, emigrantes, lesbiennes en transvrouwen. Vrouwen die geconfronteerd worden met institutioneel racisme en uitbuiting op hun werk en thuis, waar zij opdraaien voor de zorg waar steeds meer op wordt bezuinigd.
Het feminisme van de 99% manifesteerde zich in verschillende landen in de vorm van vrouwenstakingen. Wat kunnen wij daar van leren, hoe kan een vrouwenstaking bijdragen aan een gedeelde strijd en welke eisen kunnen we stellen op de internationale vrouwen dag? Dat zijn de vragen die op dit eerste Grenzeloos gesprek centraal staat.

Doe mee, denk mee, praat mee met onder andere:

Alina Danii Bijl (Women's March NL;, Secretaris FNV Jong)
Floor Boots (Abortusbuddies initiatief, De Bovengrondse)
Khadija Tahiri-Hyati (President FNV Schoonmaak)
Ellen Verryt (Vrouwenstaking, België)

Gratis entree maar een bijdrage wordt op prijs gesteld. Ook is er leesmateriaal te koop. De discussie is in Nederlands maar wordt indien gewenst simultaan vertaald naar het Engels. Rolstoel toegankelijk.

Zondag 27 oktober 14.00 uur IIRE, Lombokstraat 40 Amsterdam

From date
20-10-2019
Number of lectures
1
Category
© IIRE 2024

The IIRE is an international foundation,
recognised in Belgium as an
international scientific association
by Royal decree of 11th June 1981.

Address
IIRE
Lombokstraat 40
1094 AL AMSTERDAM
The Netherlands

Contact
T: (+31) (0)206717263
Email: iire @ iire.org
Follow @twitter
Follow @Facebook